الشتر

ساخت وبلاگ

امکانات وب

<-BlogTitle-> -->-->-->

<-BlogTitle->
<-BlogDescription-> 
قالب وبلاگ به وبلاگ PSW خوش آمديد.لطفا نظرات خودرا براي ارتقاء مطالب و كيفيت وبلاگ با من درميان بگذاريد.براي اين كار شما ميتوانيد ازطريق ايميل [email protected] ويا نظرات مطالب ويا قسمت تماس بامن در سمت راست وبلاگ با من در ارتباط باشيد. روزخوش مديريت PSW پويابهروش.
لوگوي وبلاگ

دوستان
انجمن وبلاگ نويسان

تماس با من
انتخاب بهترين وبلاگ
رتبه وب سايت
<-BlogCustomHtml->
<-PostContent->
برچسب‌ها: <-TagName->

ادامه ي مطلب
[ <-PostDate-> ] [ <-PostTime-> ] [ <-PostAuthor-> ]
-->-->-->

در خبرنامه عضو شوید:

صفحات سايت
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
آخرين مطالب
برچسب‌ها وب
<-TagName-> (<-TagCount->)
-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->

کد هدایت به بالا

دریافت ابزار منوی ویندوز 8http://up.facenama.com/file/143357/1455115880577269_mp3.mp3.html

statistics

-->-->-->

-->-->-->

سلام خدمت همه ی همراهان همیشگی به زودی این وبلاگ به این آدرس منتقل می شود.

بای بایبای بایبای بایبای بایبای بایبای بایبای بایبای بای

http://aleshtar0663.blogfa.com/

برای ورود روی آدرس کلیک کنید.

الشتر...ادامه مطلب
ما را در سایت الشتر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پگاه جوانمرد aleshtar0663 بازدید : 919 تاريخ : سه شنبه 11 اسفند 1394 ساعت: 18:55

برخی خاورشناسان سرزمین کهن الشتر را همان «نسا» دانسته‌اند که داریوش در کتیبة بیستون از آن یاد کرده است، ولی پورداود در این نظریه تردید کرده است، زیرا نسای یاد شده متعلق به دورة ماد، و از مکانهای مهم پرورش اسب بوده است (ص ۲۸۸–۲۹۰). آثاری چون سفالهای منقوش و اشیاء برنزی که در دشت الشتر کشف شده‌اند، نشانة آبادانی این سرزمین در دوره‌های کهن است (استاین، ۲۹۱–۲۷۷؛ گدار، ۲۵، ۲۶؛ واندنبرگ، ۹۵). حمدالله مستوفی به وجود آتشکدة اروخش (یا اردخش، اردحش، اروحش) که قبلاً در آنجا وجود داشته، اشاره کرده است (ص ۱۰۷). اصطخری به موقعیت مکانی الشتر اشاره کرده، و آنجا را از شهرهای جبال دانسته که در ۱۰ فرسخی نهاوند و ۱۲ فرسخی شاپورخواست بوده است (ص ۱۹۷). ابن حوقل الشتر را در میان راه ری به شاپورخواست نوشته است (۲/۳۵۸ . در حدود سدة ۶ ه. ق. الشتر از تختگاههای برسقیان بوده است (ظهیرالدین، ۵۶؛ راوندی، ۲۲۹). در نیمة نخست همان سده در الشتر، گروهی از امیران با برسق‌ِ الشتر بر ضد مسعود بن ملکشاه سلجوقی هم عهد شدند. سلطان پس از آگاهی به الشتر رفت و امیران از کردة خویش پشیمان شدند و سلطان نیز از گناه آنان درگذشت (همان‌جا)، اما طغرل پس از شکست از برادرش مسعود هنگام فرار به سوی خوزستان، وزیر خویش خواجه قوام الدین درگزینی را در الشتر به دار آویخت (ظهیرالدین، ۵۵). در دورة صفویه حکومت الشتر به امیران کرد سپرده شد (اسکندربیک، ۱۴۱). در اواخر سدة ۱۳ش، دژ استواری که قلعة مظفری نام گرفت، در خاور الشتر، توسط مهری خان امیرالعشایر و مهرعلی خان امیر منظم ساخته شد (فرهنگ جغرافیایی ایران، ۶/۲۱). مدتی مهرعلی خان در این قلعه حکمرانی کرد و موجبات ناامنی در شمال لرستان را فراهم آورد، ولی سرانجام توسط حاکم نظامی لرستان دستگیر و اعدام شد (استارک، ۲۱، ۲۲). می‌توان گفت که این ناامنیها مانع آبادانی الشتر در سده‌های اخیر بوده است (ظل السلطان، ۶۰۸؛ استارک، ۲۲). این آبادی مدتی به نام قلعة مظفری و مرکز دهستان الشتر شناخته می‌شد (فرهنگ جغرافیایی ایران، همان‌جا؛ اسامی... ، ۲۷۶، ۲۷۸؛ گزارش... ، ۱۰). همچنین در آغاز سدة حاضر به این نواحی «سلسله» نیز گفته می‌شده است و ییلاق برخی ایلات و طوایف لک مانند یوسف‌وند و حسن‌وند و کولی‌وند بوده که بیشتر آنها در ۱۳۱۲ش تخته‌قاپو شدند (کریمی، ۱۶۰؛ رزم آرا، ۹۶، ۹۷، ۱۰۷، ۱۱۲. در تاریخ‌های گذشتگان از جمله تاریخ گزیده نوشته حمدالله مستوفی از شانزده ولایت به عنوان کردستان یاد شده‌است. حمدالله مستوفی در سال ۷۴۰ هجری نخستین کسی بود که اسم کردستان و شانزده ولایت آن را آورده‌است:

کردستان و آن شانزده ولایت است و حدودش به ولایات عرب و خوزستان و عراق عجم و آذربایجان و دیاربکر پیوسته‌است. آلانی، الیشتر، بهار، خفتیان، دربند، تاج خاتون، دربند رنگی، دزبیل، دینور، سلطان آباد، چمچمال، شهر زور، کرمانشاه (قرمیسین) هرسین، وسطام. رشیدیاسمی (کُرد و پیوستگی نژادی و تاریخی او. ص ۱۷۲–۱۸۱)

الشتر...ادامه مطلب
ما را در سایت الشتر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پگاه جوانمرد aleshtar0663 بازدید : 579 تاريخ : يکشنبه 9 اسفند 1394 ساعت: 19:19

نويسندگان

آرشیو مطالب

پيوندهای روزانه

لینک دوستان